معاون اول رییس جمهور در جلسه شورای اداری استان مازندران تاکید کرد:
بازگشت آمریکا از توافق هستهای موجب بیاعتباری و انزوای بینالمللی آمریکا خواهد شد
معاون اول رییس جمهور گفت: اگر سیاست گذاران آمریکا راجع به توافق هستهای در جهت خواست اسرائیلیها، سعودیها و برخی کشورهای عربی منطقه حرکت کنند، موجب بیاعتباری و انزوای بینالمللی آمریکا خواهد شد و همچنین به معنای آلوده شدن سیاستمداران آمریکا به فساد و آلودگی مالی است. یعنی پولهایی به سیاستمداران آمریکا داده شده تا علیه منافع کشور خودشان رأی دهند و این بدترین اتفاق در تاریخ این کشور خواهد بود که سیاستمداران به پولهای خارجی آلوده شوند و این پولها بر تصمیمگیری آنها مؤثر باشد.
شناسه خبر: 88748 -
سه شنبه 27 مرداد 1394 - 14:37
دکتر اسحاق جهانگیری عصر دوشنبه در جلسه شورای اداری استان مازندران با بیان اینکه پس از توافق هستهای، آن کسی که بیش از همه ناراحت میشود، نتانیاهو و اسرائیلیها هستند، گفت: آنها تصور می کنند به هر قیمتی که شده می توانند در این توافق اخلال ایجاد کنند و در این راه خود را به آب و آتش میزنند.
وی با بیان اینکه مسائل داخلی آمریکا به خودشان مربوط است، افزود: مذاکرات هستهای میان دولتها انجام شده و دولت هر کشور باید مسائل داخلیاش را خودش حل کند و اگر دولت آمریکا مسائلی با کنگرهی آمریکا دارد به خودش مربوط است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه خطاب به مدیران استان مازندران تاکید کرد: مدیران استانها در ملاقات با مسئولین مرکز، نباید دائماً بر محدودیت های مالی تاکید کنند به گونهای که تصور شود مشکلات قابل حل نیست بلکه باید مسائل و دغدغهها مطرح شود و در عین حال فرصتها و راهکارهای توسعه و برنامههای آینده مبتنی بر حل مسائل و مشکلات تنظیم شود زیرا تاکید بیش از حد بر محدودیتهای مالی ممکن است این تصور را در مسئولین دولت ایجاد کند که مدیران استانی در یافتن راهکارهای عملی برای حل مسائل و معضلات استانی ناتوان هستند.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه مردم استان مازندران حق بزرگی بر گردن دولت تدبیر و امید دارند، اظهار داشت: دکتر روحانی مکرر به من گفتهاند که پیش از انتخابات ریاست جمهوری، وقتی در جمع مردم مازندران حضور یافتم متوجه شدم که فضای انتخابات عوض شده و مردم تصمیمشان را گرفتهاند و این اتفاق ابتدا در مازندران مشاهده شد و سپس این موج به خراسان و سایر استانهای کشور گسترش یافت.
وی افزود: مازندرانیها در انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ حرکت اصلی را انجام دادند و جرقهی اصلی ابتدا در این استان زده شدو سپس به سایر نقاط کشور تسری پیدا کرد بنابراین در خلق حماسه سیاسی سال ۹۲ مازندرانی ها حق دارند که خود را بیش از بقیه سهیم بدانند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه اگر دولت دکتر روحانی هیچ دستاوردی نداشت و فقط موضوع هستهای را به نتیجه میرساند، همین موفقیت برای یک دولت کافی بود، اظهار داشت: نباید شرایط کشور تا قبل از انتخابات سال ۹۲ را فراموش کنیم که برخی از کاندیداها که از جلمهی مقامات ارزشی بودند و در صحنهی انتخابات نیز حضور داشتند، تعابیری برای کشور بکار میبردند نظیر آنکه کشور لب پرتگاه است و یا در آستانهیجنگ قرار دارد.
دکتر جهانگیری افزود: در سالهای قبل شرایطی برای کشور بوجود آمده بود که از نظر اقتصادی با تغییرات لحظهای و عدم ثبات مواجه بودیم و در فضای بینالمللی نیز وضعیت به گونهای بود که دشمنان طمع کرده بودند که بتوانند به کشور آسیب جدی برسانند.
وی ادامه داد: با تدابیر مقام معظم رهبری و حماسهی سیاسی که مردم بوجود آوردند، دولت تدبیر وامید تشکیل شد و دکتر روحانی اولویتهایی را برای دولت خود ترسیم کرد که یکی از مهمترین آنها، به نتیجه رساندن پروندهی هستهای بود. برای موضوع هستهای سه هدف اصولی نیز تعیین شده بود؛ نخست آنکه در موضوع هستهای باید به نقطهای برسیم که دنیا حق هستهای ملت ایران را قبول نماید و به آن اعتراف کند زیرا شورای امنیت سازمان ملل قطعنامهای علیه کشور صادر کرده بود مبنی بر اینکه ایران حق غنی سازی ندارد و باید امکانات غنی سازی را جمعآوری کند.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: هدف دوم در برنامهی هستهای دکتر روحانی، حفاظت و حراست از دستاوردهای هستهای و هدف سوم رفع تحریمهای ظالمانه علیه ملت ایران بود و تیم مذاکره کنندهی هستهای نیز با این سه هدف وارد گفتگو شد.
وی از مذاکرات هستهای بعنوان یکی از پیچیدهترین مذاکرات در تاریخ دیپلماسی دنیا یاد کرد و گفت: مذاکره بر سر مسائل پیچیده میان قدرتهای بزرگ اتفاق تازهای نیست اما اینکه کشوری مانند ایران در یک طرف میز مذاکره بنشیند و شش کشور بزرگ به همراه سازمان ملل، آژانس انرژی اتمی و اتحادیه اروپا در سوی دیگر میز مذاکره کنند اتفاقی نادر و بیسابقه است.
دکتر جهانگیری با تاکید براینکه قطعاً یکی از افتخارات ملت ایران مذاکرات هستهای است، تصریح کرد: اینکه در این مذاکرات با عزت از حقوق ملت حراست شد نشان میدهد که یکی از دستاوردهای جمهوری اسلامی ایران در این ۳۵ سال، تربیت نیروهای انسانی مجرب همچون تیم مذاکره کنندهی هستهای بوده است.
معاون اول رییس جمهور خاطرنشان کرد: اینکه دشمنان حاضر شدند با ما وارد مذاکره شوند و از سخنان خود برگردند و شورای امنیت نیز با تصویب یک قطعنامه، قطعنامههای قبلی خود را لغو کند، اتفاقی استثنایی است و قطعاً به دلیل اقتداری است که جمهوری اسلامی در منطقه پیدا کرده است.
دکتر جهانگیری با یادآوری اینکه سوابق نشان میدهد، شورای امنیت اگر کشوری را ذیل فصل هفتم قرار دهد تا این کشور را تسلیم نکند، دست بردار نیست، افزود: این اولین بار است که یک کشور تحت تحریم که ذیل فصل هفتم شورای امنیت قرار میگیرد، سربلند از آن بیرون میآید.
وی ادامه داد: ایران در حال حاضر استثنایی ترین دوران اقتدار خود را در قرن گذشته تجربه میکند و ایران امروز در منطقه در بسیاری از مسائل حرف نهایی را میزند و پیشرفت نیروهای مسلح کشور و مدیریت مقام معظم رهبری باعث شده که ایران امروز از چنین موقعیتی برخوردار باشد.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه ایستادگی ملت ایران جزو استثناییترین موارد است، تصریح کرد: دشمنان تصور میکردند با فشارها و تحریمهای خود اقتصاد و صنعت ایران را از پا درمیآورند و ملت ایران تحت این فشارها علیه مسئولین اعتراض خواهند کرد اما ملت با بزرگواری استقامت کرد.
دکتر جهانگیری خاطرنشان کرد: تیم مذاکره کنندهی خوب و مجرب به همراه تدابیر رییس جمهور توانست از این فرصتها استفادهی بهینه را بکند و در نتیجه شرایط فعلی برای کشور فراهم شد که البته این شرایط فقط در زمینهی هستهای نیست بلکه در سایر زمینهها نیز ایران از اقتدار ویژهای برخوردار است و علی رغم شکل گیری ائتلاف بینالمللی میان حدود ۶۰ کشور جهان برای مبارزه با داعش، برای آمریکا قطعاً این موضوع روشن شده است که بدون ایران نمیتوان با داعش مبارزه کرد و مسائل منطقه را حل و فصل نمود.
وی تصریح کرد: تا این مرحله مسائل مربوط به تحریمها بود و از این پس موضوع در دست فعالان اقتصادی است چرا که چالشهای جدی در اقتصاد کشور وجود دارد و مردم از بیکاری رنج میبرند و جوانان تحصیلکرده که میتوانند فرصت بزرگی برای توسعه کشور باشند، به دنبال شغل هستند تا بتوانند هزینههای زندگیشان را تامین کنند.
معاون اول رییس جمهور گفت: باید ایران را به نقطه ای برسانیم که براساس تاکیدات رهبر معظم انقلاب و طبق سند چشم انداز بیست ساله قدرت اول اقتصادی منطقه باشیم.
دکتر جهانگیری با بیان اینکه ما مسئولیت قبول کردهایم تا برای توسعهی ایران، حل مسئله بیکاری و رفاه مردم برنامهریزی کنیم، خاطرنشان کرد: وظیفه همهی مسئولین است که برای تحقق این اهداف کاری انجام دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هنوز مسائل تحریمها بطور کامل حل نشده است که شاهد موج درخواست کشورهای اروپایی و آسیایی برای سرمایه گذاری در ایران هستیم، گفت: این یک اتفاق مهم است و ایران از پتانسیل و ظرفیتهای بینظیری همچون جمعیت زیاد و منابع طبیعی غنی برخوردار است که باعث شده کشورهای دیگر برای همکاری با ایران گوی سبقت را از یکدیگر بربایند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه باید این شرایط را طوری مدیریت کنیم که اهدافی که مدنظرمان است حاصل شود، گفت: باید شرایط به گونهای باشد که افزایش تولید و صادرات،اشتغالزایی، سرعت بخشیدن به توسعهی کشور و رفاه برای مردم محقق شود.
دکتر جهانگیری ادامه داد: خوشبختانه در این راه نسخهی شفابخشی در اختیار ما است و آن اقتصاد مقاومتی است. البته منظورمان از اقتصادی مقاومتی تفسیری است که دولت از اقتصاد مقاومتی درک میکند نه آنطور که عدهای میگویند و هیچ اطلاعی هم از شرایط اقتصادی کشور ندارند.
وی از اقتصاد مقاومتی بعنوان سیاستهای عالمانهی دقیقی یاد کرد که برای توسعهی کشور مورد نیاز است و گفت: تک تک مدیران مکلفند در چارچوب اقتصاد مقاومتی حرکت کنند و این یک دستور اداری است.
معاون اول رییس جمهور در ادامه سال ۹۴ را سالی سخت از نظر اقتصادی خواند و با بیان اینکه امسال از نظر اقتصادی یکی از سخت ترین سالها پس از انقلاب است خاطرنشان کرد: متاسفانه در یک دوره از منابع نفت استفادهی ناصحیح شد و منابعی که می توانست ایران را به توسعه و شکوفایی برساند، بلای جان شد و ما امروز گرفتار این بلا هستیم.
دکتر جهانگیری با تاکید براینکه در سال جاری که سالی سخت به لحاظ اقتصادی است مدیران باید مسائل را خوب مدیریت کنند، گفت:اولویت دولت بر واگذاری طرح های نیمه تمام عمرانی به بخش خصوصی است و ارزیابی ما از عملکرد مدیران استانی براساس میزان موقعیت آنها در این دست از واگذاریهاست.
وی اضافه کرد: البته این شرایط سخت اقتصادی موقتی است و امیدواریم رشد اقتصادی و روند کاهش تورم همچنان ادامه داشته باشد و انتظار داریم از اواخر سال جاری رشد اقتصادی و حرکت توسعهی کشور با شتاب بیشتری ادامه پیدا کند.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر لزوم ایجاد دولت الکترونیک و مبارزه با فساد گفت: لحظهای تردید ندارم که نباید در مبارزه با فساد کوتاهی کنیم چرا که فساد میتواند کشور را با مشکل و بحران جدی روبرو کند. البته میدانم راهی سخت و دشوار پیش روی ماست و عدهای هستند که ممکن است دست به هر کاری بزنند اما مگر میتوان پذیرفت که در یک نظام اسلامی بزرگترین فسادها با حجم بالا اتفاق بیافتد و تصور کنیم که می توانیم با چند شعار خودمان را سرگرم کنیم چرا که کوتاهی در این حوزه به اعتماد عمومی جامعه بر نظام اسلامی ضربه میزند.
دکتر جهانگیری تاکید کرد: استانهایی نظیر مازندران بخصوص در بخش زمین باید نسبت حفظ سرمایه و منابع ملی در بالاترین سطح مدیریتی حساسیت باشند زیرا اصلاً پذیرفته نیست که عدهای زمین خوار به جان زمین های کشور بیفتند و با تغییر کاربری زمینهای مناسب برای کشاورزی را برای سودجویی بیشتر مورد غارت قرار دهند.
وی افزود: البته ما با آرامش و ویلا داشتن مردم مخالف نیستیم بلکه با زد و بندهای اداری و اینکه به ناحق و غیرقانونی تغییر کاربری داده شود و با تخریب جنگلها ویلا سازی صورت بگیرد مخالف هستیم.
معاون اول رییس جمهور با تاکید براینکه استان مازندران از پتانسیل و ویژگیهای منحصر به فردی برخوردار است، گفت: استان مازندران میتواند استان اول توسعهی کشور باشد زیرا پتانسیلهایی همچون جنگل، بارندگی خوب، گردشگری و نزدیکی به پایتخت، داشتن مرز دریایی که کمتر استانی دارای این ظرفیت هاست.
دکتر جهانگیری اضافه کرد: گویا مازندرانیها هنوز باور نکرده اند که یک استان مرزی دریایی هستند. این پتانسیل تنها در اختیار چند استان انگشت شمار کشور وجود دارد به ویژه آنکه کشورهای اطراف دریای خزر در ملاقات با رییس جمهور همگی برای همکاری با ایران تاکید دارند.
وی افزود: استان مازندران با داشتن ظرفیتهای استثنایی و مردمانی خوش فکر و تحصیلکرده، استانی ویژه است و انتظار ما این است که بتواند در بخش توسعه به یکی از استانهای برتر کشور تبدیل شود.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه باید برای توسعهی استان مازندران برنامه ریزی کنیم بر لزوم تکمیل راه های ارتباطی این استان تاکید کرد و گفت: برای مدیران کشور پذیرفته نیست مردم برای طی مسافتی ۲۰۰ کیلومتری باید ساعات زیادی از وقتشان تلف شود و ما بعنوان مدیران دولت از این موضوع رنج میبریم و در جلسهای با وزیر راه و شهرسازی و رییس سازمان مدیریت و برنامهریزی کشور در این زمینه گفتگو کردهایم و سه برنامهی زمانبندی برای جادهی فیروزکوه، جاده هراز و قطعات مختلف اتوبان تهران ـ شمال ارائه دادهاند که امیدواریم مطابق برنامهی زمانبندی ارائه شده عملیات اجرایی آنها با حمایتی که دولت خواهد کرد، به پایان برسد.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به برخی سخنان درباره تعادل میان جنگل و محیط زییست خاطرنشان کرد: به هیچ عنوان نباید حتی یک اقدام بر خلاف محیط زیست انجام شود اما به این موضوع نیز باید توجه کنیم که در بسیاری از کشورها هم توسعهی جنگل دنبال میشود و هم صنعت وجود دارد. توسعهی صنعتی همیشه راه اندازی کارخانههای فولاد نیست بلکه میتوان در زمینههای دیگر صنعتی همچون فناوری اطلاعات فعالیت کرد و استان مازندران حتماً میتواند و باید در این صنعت پیشتاز باشد.
شناسه خبر: 88748
- معاون اول