رئیس جمهور در جلسه شورای اداری خراسان شمالی:
مردم انتظار ندارند با این مجلس و دولت در گام دوم انقلاب اسلامی باز شاهد کارهای نیمه تمام باشند/ رفع عقبماندگیها در زیرساختهای خراسان شمالی نیازمند کار جهادی است/ تحقق رشد 8 درصدی نیازمند چابکسازی نظام اداری برای جذب سرمایهگذاری و ارتقای کارآمدی است
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت تسریع در توسعه استان خراسان شمالی، گفت: با وجود تلاشهای صورت گرفته، همچنان در زیرساختهای این استان شاهد عقبماندگی هستیم و رفع این عقبماندگی نیازمند یک کار جهادی مانند زمان دفاع مقدس است.
شناسه خبر: 137485 -
جمعه 3 تير 1401 - 11:35
آیتالله دکتر سید ابراهیم رئیسی عصر امروز پنجشنبه در جلسه شورای اداری استان خراسان شمالی، مردم این استان را مردمی مخلص، متدین و انقلابی توصیف کرد و افزود: دلیل صدق این ادعا تقدیم 2600 شهید و 7500 جانباز و ایثارگر مردم این استان و حضورشان در پیروزی انقلاب اسلامی، دفاع مقدس و عرصههای مختلف اجتماعی و سیاسی است که مسئولیت ما را در برابر آنان را مضاعف می کند. خدمتگزاری به این مردم بزرگترین افتخار برای همه ما است.
رئیس جمهور در ادامه میزبانی صدها ساله مردم خراسان شمالی از زائرین امام رضا (ع) را از افتخارات بزرگ این استان عنوان کرد و گفت: از صفات بارز حضرت علی بن موسی الرضا(ع) رئوف بودن نسبت به همه است. اگر در دانشگاهها و حوزههای ما نسبت به تمدن رضوی کار شود، در این کشور شاهد مدنیتی هستیم که به نام حضرت رضا(ع) رقم خورده است.
آیت الله رئیسی با اشاره به اینکه اساس و مبنای این تمدن همان سخن "کلمه لا اله الا الله حصنی فمن دخل حصنی امن من عذابی" از حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است، تصریح کرد: چنین تمدنی بر عقلانیت، عدالت و اخلاق و معنویت استوار خواهد بود.
رئیس جمهور در ادامه با بیان اینکه فقر، فساد و تبعیض زیبنده نظام اسلامی نیست، افزود: برغم تلاشهای صورت گرفته در طول این سالها از سوی دولتها و مجلس های مختلف هنوز با وضع مطلوب فاصله داریم که باید همگان تلاش کنیم این فاصله را کم کنیم و با اجرای عدالت، فقر و فساد را که زیبنده نظام اسلامی ما نیست ریشه کن کنیم، امری که نیازمند توکل به خدا و عزم و اراده جدی همه دستاندرکاران است.
دکتر رئیسی دلیل بیان مشکلات، تنگناها و اولویتها در جلسه شواری اداری استان را توجه دادن همه مدیران نسبت به وظایف و مسئولیتشان در قبال این مسائل و همچنین مصوبات استانی ذکر کرد و گفت: آقای استاندار به عنوان عالیترین مقام اجرایی استان باید اجرای مصوبات و اتمام پروژههای نیمهتمام را دنبال کند، مردم ناظر باشند و رسانه ها هم پیگیری کنند تا کارها به سرانجام برسد.
رئیس جمهور با بیان اینکه مردم انتظار ندارند با این مجلس و دولت در گام دوم انقلاب اسلامی باز شاهد کارهای نیمه تمام باشند، تصریح کرد: این مسئله نگاه تحولی میخواهد و اگر مدیران ما روحیه تحولخواهانه و تحولآفرین داشته باشند کارها خوب پیش میرود، اما اگر چنین روحیهای در بین مدیران وجود نداشته باشد و صرفا بدنبال رفع تکلیف باشند، این کفایت نمیکند.
آیتالله رئیسی در ادامه وجود مدیر کارآمد، تحولخواه و تحولآفرین را از شروط موفقیت در اجرای هر برنامهای دانست و افزود: امروز انتظار مردم و رهبری معظم انقلاب اسلامی از مدیران در نظام جمهوری اسلامی این است که در کشور تحول واقعی انجام شود.
دکتر رئیسی با تاکید بر اینکه دولت ما باید دولت حل مسئله باشد نه پاک کردن صورت مسئله، تصریح کرد: به هیچعنوان صورت مسئله نباید پاک شود، باید مسئله در این دولت حل شود، والا اگر مانند قبلیها با یک «عجب» گفتن از کنار پروژهها عبور کنیم، اتفاقی نمیافتد. مردم قرار است تغییر و تحول را احساس کنند و این تحول به همکارانی تحولگرا نیازمند است.
رئیس جمهور با تاکید بر ضرورت کنار گذاشتن مدیران خسته و بیانگیزه گفت: بارها گفته ام اگر مدیری روحیه تحولی ندارد به جای او از همکارانی استفاده کنید که دارای روحیه جهادی و تحولآفرین باشند.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: در این چهار دهه که دوره تشکیل، تثبیت، توسعه، پیشرفت و عدالت بوده کارهای بسیاری انجام شده و در دهه پنجم میخواهیم مبتنی بر بیانیه گام دوم انقلاب حرکت کنیم و کار متفاوتی در کشور رقم بزنیم.
رئیس جمهور در ادامه به گلایههای مردم نسبت به آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: مسئله آسیبهای اجتماعی دغدغه رهبر معظم انقلاب است و ایشان تا کنون چندین جلسه در این زمینه برگزار کرده و فرمودند که در رابطه با این مسائل کار جهادی انجام بدهید.
آیتالله رئیسی با اشاره به تفاوت میان گزارشهای ارائه شده در زمینه مواد مخدر یا قاچاق کالا با آنچه که در کف جامعه و بازار در حال وقوع است، تصریح کرد: نمیگویم گزارشات نادرست است، اما ریشه کردن کردن فساد نیازمند واقعبینی و کار جدی میدانی است.
رئیس جمهور در ادامه اجرای عدالت و احقاق حقوق مردم را از جمله وظایف اصلی مسئولان برشمرد و افزود: وظیفه مسئولان این است که همان ظرفیتهایی که برای ساکنان تهران یا مشهد وجود دارد در اختیار کودکان روستایی هم قرار دهند و زمینه رشد آنها را نیز فراهم کنند.
دکتر رئیسی در ادامه با تاکید بر ضرورت رعایت سلسله مراتب اداری در انجام امورات استان، گفت: در عین حال نباید در خیلی از مسائل استان را معطل مرکز گذاشت. استانها دارای اختیارات زیادی هستند و باید ابتکار عمل و خلاقیت به خرج دهند.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از رویه غلط مصرف آب شرب و کشاورزی در پتروشیمی گفت: آب در کشور هست، اما آنچه که نیاز داریم مدیریت آب است، باید در پتروشیمی از پساب استفاده شود و همه دستگاهها باید شرایط استفاده این مجتمع از پساب را در کمترین زمان ممکن فراهم کنند.
آیتالله رئیسی همچنین بر ضرورت استفاده از صنایع تبدیلی لبنی در بخشهایی که قطب دامداری است تاکید کرد.
رئیس جمهور در ادامه با ذکرنقل قولی از رئیس جمهور ترکمنستان مبنی بر اینکه این کشور پس از اعلام استقلال بیشترین حجم از روابط تجاری و اقتصادی را با ایران داشته است، افزود: باید بررسی شود که چرا این حجم از مبادلات تجاری کاهش پیدا کرده و جای ایران و کالای ایرانی در بازار ترکمنستان را چه کشورهایی گرفتهاند و در این زمینه با یک کار جدی کمکاریها جبران شود.
دکتر رئیسی ادامه داد: رئیس جمهور ترکمنستان در سفر اخیر خود به ایران نیز برتقویت و توسعه جدی تجارت با ایران و تامین نیاز بازار این کشور از کالاهای ایرانی تاکید کرد که تحقق این مسئله نیازمند تلاش و پیگیری است.
رئیس جمهور اساس سیاست همسایگی را توسعه تجارت و استفاده از ظرفیتهای کشورهای همسایه عنوان کرد و گفت: زمینه برای صادرات محصولات ایران بسیار فراهم است و در ملاقاتهایی که با مقامات کشورهای همجوار داریم تاکید میکنند که کالای بیشتری از ایران میخواهند و این ایجاب میکند که در این زمینه کار را جدیتر دنبال کنیم.
آیتالله رئیسی با طرح این سوال که برای بیکاری چه کارهایی میتوان انجام داد؟ گفت: 300 کیلومتر مرز با ترکمنستان یک فرصت است که میتوان با راهاندازی بازارچههای مرزی داد و ستد مرزی را در اینجا فعال کرد. همچنین با توجه به رونق تولید صنایع دستی و محصولات خانگی به خصوص از سوی زنان در این استان، میتوان بازاری دائمی برای عرضه این محصولات ایجاد کرد.
دکتر رئیسی با اشاره به تاکید خود به استاندار خراسان شمالی برای ایجاد بازار دائمی عرضه محصولات خانگی و صنایع دستی افزود: صنایع تبدیلی تولیدی در استان هم میتواند در این بازار عرضه شود.
رئیس جمهور همچنین با اشاره به توضیحات وزیر راه و شهرسازیی درباره مسأله راهآهن اظهار داشت: اتصال راهآهن گرگان – مشهد یکی از ضرورتهای قطعی است که باید صورت بگیرد. موضوع استفاده از منابع آب ژرف هم طبق بررسیهای صورت گرفته در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری دنبال شده، در بعضی از استانها که کار شده، از نظر علمی جواب داده است و در اینجا نیز زمینه کار موجود است.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه متخصصین میتوانند مباحث خود را در دانشگاهها و مجامع علمی دنبال کنند و ما به دیدگاههای صاحبنظران احترام میگذاریم، تصریح کرد: در عرصه اجرا بالاخره باید یک نظر متقن را اجرایی کرد. کارشناسان نظرات خود را پخته کنند تا دولت متقنترین نظر را در عرصه عمل اجرا کند.
رئیس جمهور با اشاره به اینکه در زمینه راهکارهای مقابله با شیوع کرونا نیز اختلافنظرهایی وجود داشت، خاطرنشان کرد: این اختلافنظرها در جای خودش میتواند سبب رحمت باشد، اما در اجرا باید به یک جمعبندی متقن رسید و بر اساس آن عمل کرد. لازم است بار دیگر از دانشگاههای علوم پزشکی در سراسر کشور، از کادر درمان و پرستاران که برای کشور افتخار آفریدند قدردانی کنم. امروز در حالی که شاهدیم همچنان در برخی کشورهای توسعهیافته روزانه بین 500 تا 700 فوتی کرونا دارند، در کشورمان به لطف خدا و با مجاهدتهای کادر درمان وضعیت صیانت از جان مردم در برابر کرونا کاملا متفاوت است.
دکتر رئیسی به سخنان وزیر جهادکشاورزی درباره خرید تضمینی محصولات دامداران در راستای حمایت از آنان اشاره کرد و گفت: خراسان شمالی یکی از قطبهای تولید محصولات دامی و لبنی است لذا ضرورت دارد زمینه و زنجیره تولید در اینجا کامل شود و خراسان شمالی این ظرفیت را دارد.
رئیس جمهور به لزوم چابکسازی ساختارهای اداری اشاره کرد و افزود: اگر میخواهیم هدف رشد اقتصادی 8 درصدی محقق شود، یکی از لوازم آن اصلاح ساختارهای اداری پیچیده است. همچنین تحقق این هدف 2 شرط اساسی دارد، اول افزایش سرمایهگذاری داخلی و خارجی و دوم ارتقای بهرهوری؛ افزایش بهرهوری با بروکراسی اداری پیچیده ممکن نیست.
دکتر رئیسی با تأکید بر اینکه افزایش بهرهوری در گرو اقدام قاطع مدیران و داشتن کادری انقلابی و ارزشی با روحیه تحولگراست، اظهار داشت: اگر نظام اداری روان و کارآمد نباشد کارآفرینان از سرمایهگذاری در چنین محیطی منصرف میشوند. باید زمینه فراهم شود تا شرکتهای بزرگ، بانکها و بخش خصوصی ترغیب به سرمایهگذاری شوند. اگر نقدینگی به سمت تولید هدایت شود بسیار خوشحالکننده است و افزایش آن نیز باعث نگرانی نخواهد بود.
رئیس جمهور با اشاره به موضوع ساخت مسکن تصریح کرد: یکی از بهترین روشها برای ساخت مسکن این است که زمین، مصالح و تسهیلات فراهم و نظارت شود که تسهیلات ارائه شده در زمینه دیگری غیر از ساخت مسکن هزینه نشود. باید به مردم میدان دهیم و از آنان حمایت کنیم، چرا که هر جا این کار را کردیم موفق شدیم. قانون اساسی تاکید دارد که به بخش خصوصی و تعاونی در اقتصاد میدان داده شود.
آیتالله رئیسی در ادامه با تسلیت به مردم افغانستان به دلیل تلفات ناشی از زلزله، برای خانوادههای مظلوم و داغدیده از این حادثه از خداوند طلب صبر کرد و ادامه داد: از هلال احمر خواستهام که در ارائه کمکهای انساندوستانه به حادثهدیدگان افغانستانی تسریع کنند چرا که این وظیفه انسانی ما است.
رئیس جمهور خاطرنشان کرد: مردم افغانستان سالها تحت ستم آمریکاییها و ناتو بودند و این روزها نیز متأسفانه گروههای مسلح از خدا بیخبر و تروریست تحت حمایت نظام سلطه به جان مردم افغانستان افتادهاند و مساجد و عبادتگاههای آنها را منفجر میکنند و آرامش و امنیت آنان را بهم میزنند و چنین اتفافاتی مصیبت مضاعف برای این مردم مظلوم است.
دکتر رئیسی با بیان اینکه جمهوری اسلامی در بین کشورهای دنیا در رابطه با حمایت از مردم افغانستان بسیار سربلند است، گفت: ایران اسلامی بیش از 3 دهه است که میزبان جمع زیادی از مردم افغانستان است در حالی که کشورهای غربی با وجود همه ادعاهاشان، نه مساعدت و حمایتی از این مردم میکنند و نه در جهت ریشهکن کردن جریانهای تروریستی در این کشور تلاش میکنند. اما ایران اسلامی نشان داده که نسبت به مردم افغانستان از صمیم دل همراه است و در کنار این مردم مظلوم و ستمدیده قرار دارد.
رئیس جمهور در بخش دیگری از سخنانش به موضوع احداث فاز دوم پتروشیمی در این استان اشاره کرد و افزود: اجرای این فاز میتواند ظرفیت اشتغال این واحد پتروشیمی را از 1200 نفر فعلی به 3 تا 4 هزار نفر افزایش دهد که ایجاد اشتغال نیز از مسائل جدی و مهم در استان است.
آیتالله رئیسی اظهار داشت: نیروهای فرهیخته تحصیلکرده و شرکتهای دانشبنیان خوبی در خراسان شمالی داریم که میتوانند به ایجاد اشتغال، رونق تولید و تولیدات دانشبنیان کمک کنند. نباید اینگونه باشد که همه نگاهها در زمینه ایجاد اشتغال به ادارات کار باشد، هر اداره و سازمانی باید در مجموعه خود در این زمینه تلاش کند. نکته مهم دیگر خودداری از بهکارگیری نیرو بر اساس ارتباطات ناسالم است که باید به طور جدی از آن پرهیز کرد.
رئیس جمهور تاکید کرد: به شدت از ارائه آمار غیرواقعی درباره ایجاد اشتغال پرهیز کنید. نمیخواهیم در دولتمان گزارش نادرست ارائه دهیم. اگر انجام کاری مقدور نبود، دلایل آن را شفاف برای مردم توضیح دهید. مردم این روش را بیشتر میپسندند تا اینکه با ارائه گزارشهای غیرواقعی و نادرست بخواهیم برای مردم ذهنیت ایجاد کنیم.
شناسه خبر: 137485
- رئیسجمهوری
- سفرهای استانی