دکتر واعظی در گفت و گو با خبرنگاران:
دکتر کمیجانی رئیس بانک مرکزی شد/ اخذ تضمین برای تکرار نشدن اتفاقات دوره ترامپ برای برجام حق ایران است/ چون آمریکا از برجام خارج شده اول آنها باید به تعهدات خود عمل کنند، ایران هم بعد از راستی آزمایی به تعهدات خود عمل خواهد کرد/ خشکسالی موجب کاهش تولید محصولات کشاورزی شده است/ در زمینه صادرات برق اولویت اصلی تامین برق داخل کشور است/ افزایش قیمت کالاهایی که به نوعی از یارانه دولت استفاده میکنند ، ساز و کار خودش را دارد
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به مصوبه هیات دولت درمورد تعیین رئیس کل بانک مرکزی گفت: بر اساس اساسنامه بانک مرکزی ، اگر رئیس کل بانک مرکزی استعفا بدهد و به هر دلیلی نتواند به کار خود ادامه دهد، ظرف یک ماه، قائم مقام او همان اختیار را برای بانک مرکزی دارد اما بعد از یک ماه باید رئیس کل بانک مرکزی تعیین شود و بر این اساس دکتر کمیجانی بعنوان رییس کل بانک مرکزی انتخاب شد.
شناسه خبر: 121938 -
چهارشنبه 9 تير 1400 - 15:15
دکتر محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران، خاطرنشان کرد: آقای رئیس جمهور هفته گذشته از معاونت حقوقی خواست اگر میتوان از اختیاراتی استفاده کرد تا یکماه آینده را هم بانک مرکزی با سرپرست اداره شود که معاونت حقوقی هم جواب داد قانون خاص بانک مرکزی، صراحت دارد و جایی برای سرپرستی نگذاشته و عملا باید به همان شیوه عمل شود.
دکتر واعظی افزود: این انتخاب به این معنا نیست که ما کسی را برای دولت بعدی تعیین تکلیف کرده باشیم آقای دکتر کمیجانی هم که انتخاب شدند این آمادگی را دارند و اعلام کردند به محض اینکه دولت سیزدهم تشکیل شد ایشان از رئیس جمهور دولت سیزدهم میخواهند که فردی را انتخاب کنند .
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ادعای وزیر خارجه آمریکا که برای احیای برجام در وین هنوز برخی مطالبات اساسی باقی مانده، است، اظهارداشت: در ارتباط با مذاکرات وین آن چیزی که باقی مانده و مهم هم هست یکی در رابطه با تضمین است که تضمینی میخواهیم برای اینکه در آمریکا اگر این دوره تمام شد یا دولت دیگر سر کار آمد دوباره ما آن هزینهای که برای دولت آقای ترامپ پرداخت کردیم این اتفاق دوباره نیفتد.
دکتر واعظی تصریح کرد: از نظر ما اخذ چنین تضمینی حق ماست اینکه آقای وزیر خارجه آمریکا گفتند که این یک اختلاف اساسی است چون که آنها نمیخواهند به این خواسته ما عمل کنند ولی از نظر ما حقی است که باید اطمینان خاطری کسب کنیم ما نمیتوانیم عضو یک معاهدهای باشیم و هر لحظه احساس کنیم که یک اتفاقی میافتد.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: راستیآزمایی هم بحث مهمی است که میخواهیم مطمئن شویم که اگر ما به تعهدات خود عمل میکنیم طرف مقابل هم به تعهدات خودش عمل میکند . با توجه به اینکه آمریکا برجام را ترک کرده و از برجام خارج شده اول باید آنها به تعهدات خود عمل کنند و بعد ما راستیآزمایی میکنیم و به تعهدات خودمان عمل میکنیم. این دو از مواردی است که جزو حقوق ماست و اینها بیخود میگویند که اشکالات اساسی وجود دارد از نظر ما هیچ اشکال اساسی نیست و باید راه حلی را هم پیدا کنیم.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به اینکه آیا مذاکرات تا آخر دولت دوازدهم به نتیجه می رسد یا احتمالا به دولت جدید میافتد؟ اظهارداشت: موضوع مهم این است که چه در دولت آقای دکتر روحانی و چه در دولت آقای دکتر رئیسی باید تلاش گستردهای شود که هم حقوق ملت ایران حفظ شود و هم برجامی توافق شود که به نوعی قابل اجرا باشد به ویژه اینکه طرفهای مقابل به تعهدات خود عمل کنند و تحریمها سریعتر برداشته شود و لذا فکر میکنم که ما باید تلاش کنیم تا به این هدف برسیم.
دکتر واعظی درباره برخی بی نظمی ها در روند واکسیناسیون گفت: اولا نباید زحماتی که مجموعه کادر درمان و مدیران وزارت بهداشت کشیده اند را با یک اتفاقی که میافتد زیر سوال برد. برنامه ریزی در زمینه واکسیناسیون به خوبی انجام شد اما اتفاقی افتاد که از دست کادر درمان و مجموعه دولت و کشور خارج بود و آن اینکه در داخل کشوری که قرارداد بسته بودیم اتفاقی به وجود آمد که اینها ترجیح دادند دو سه هفتهای صادرات واکسن متوقف شود تا اینکه در داخل کشور بتوانند واکسیناسیون خود را انجام دهند. ما هم چارهای نداشتیم که بپذیریم.
رییس دفتر رییس جمهور خاطرنشان کرد: هفته گذشته حدود 2 میلیون دوز واکسن وارد شد و وقتی خبر رسید که مشکلی برای دوز دوم واکسن نداریم و وزارت بهداشت بر اساس همان برنامه زمانبندی سه هفته قبل کار خود را شروع کرد و این شرایط کسانی که شنیده بودند این مرکز الان دایر شده و واکسن میزند بدون نوبت و بدون اینکه برای آنها پیامک برود ، حضور پیدا می کنند و این مقداری گرفتاری به وجود میآورد.
دکتر واعظی افزود: یک خبر خوب این است که از هفته آینده تقریبا حدود 2 میلیون بین 1700 تا 1800 میلیون دوز بطور هفتگی دریافت میکنیم و میتوانیم به همه گروههای سنی بر اساس نوبت واکسن بزنیم.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره اقدامات انجام شده برای کنترل قیمت اجاره بها گفت: ستاد ملی کرونا مصوبهای داشت که برای شهر تهران ، اگر مستاجران و مالکان با هم به توافق برسند حداکثری که میتوانند اضافه کنند تا 25 درصد، در شهرهای بزرگ و کلانشهرها تا 20 درصد و بقیه شهرها زیر 15 درصد است و این ابلاغ شده و قرار است که هم از طریق استانداریها در استانهای مختلف و هم وزارت مسکن دنبال شود.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره حادثه اتوبوس خبرنگاران به ابراز همدردی مجموعه دولت با خانواده جانباختگان اشاره کرد و اظهارداشت: همانروزی که این اتفاق افتاد، بلافاصله با استاندار و بخشهای مختلف تماس گرفتم و هر آنچه که به عنوان دولت، لازم بود چه برای 2 عزیزی که از دست رفتند چه برای 4 نفری که یک مقدار وضعشان بدتر از بقیه بود، چه حتی عزیزانمان که سرپایی مداوا شدند، همه امکانات را در ارومیه و در تهران فراهم کردیم، حتی دنبال این بودیم که فورا هواپیمای اختصاصی به آنجا برود. آن کاری که میتوانستیم برای خانواده خودمان بکنیم، برای مجموعه آسیب دیدگان این حادثه انجام دادیم.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: با این اتفاق همه مصیبتزده شدیم هیچ کس دوست نداشت این اتفاق بیفتد. از شخص آقای رئیس جمهور گرفته تا مسئولین کشور، همه تسلیت گفتند، همدردی کردند و در مراسمی که بوده از طرف دولت و به عنوان نماینده دولت و شخص رئیس جمهور شرکت کردند.
رییس دفتر رییس جمهور افزود: هم سخنگوی دولت و هم شخص آقای کلانتری هر کاری میتوانستند انجام دادند. هر کسی این تأسف و ناراحتی و غم خودش را بگونه ای بیان میکند، جوری عمل نکنیم و فکر کنیم که مثلاً کسی که یک مطلبی را گفته، آن همدردی کرده، کس دیگری که به نوع دیگری همدردی میکند، نکرده است.
دکتر واعظی گفت: همان روز چند باری که با آقای کلانتری صحبت میکردم، دیدم ایشان از خیلی کسان دیگر، بیشتر ناراحت بودند. ایشان همانند بقیه افراد دولت ناراحت بودند، خیلی متأسف بودند از این کاری که پیش آمده است.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره روند ترخیص نهادههایی دامی از گمرک اظهارداشت: در جلسات متعدد ستاد اقتصادی مواردی که کارهای اداری و بانکیاش انجام شده بود، تسهیلات بوجود َآوردیم و ترخیص شده است. برخی از اینها یکسری مشکلات دارد مثلاً ارز آن تأمین و پرداخت نشده، برای این موارد هم راهحلهای میانبر پیدا کردیم که اینها هم ترخیص میشود.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد» امروز 2 اتفاق در دنیا افتاده است. با وجود خشکسالی در ایران و در بسیاری از کشورها، تولید محصولات کشاورزی در دنیا کاهش پیدا کرده است. به عنوان نمونه، پیشبینیمان این است که اگر پارسال بیشتر از 8 میلیون تن گندم از کشاورز خریدیم امسال ممکن است 5 میلیون تن بخریم و امروز در دولت تصویب کردیم که ما به التفاوت آنرا گندم وارد کنیم از طرف دیگر در کلزا و دانههای روغنی هم در مقایسه با سال گذشته نزدیک 60 الی 70 درصد کاهش تولید داریم.
رییس دفتر رییس جمهور افزود: نکته دیگر اینکه قیمت محصولات به دلیل خشکسالی و تولید کمتر، بین 30، 35 درصد تا حدود 70 درصد در برخی محصولات افزایش قیمت دارد. با هماهنگی دولت و مجلس برای واردات کالاهای اساسی تفاهم کردیم و باید با مجلس هماهنگ کنیم که بتوانیم، ارز آنرا تأمین کنیم، تا وقتی دولت جدید بر سر کار میآید اینطور نباشد که تازه ماههای اولیه دنبال بودجه باشد . وظیفه خودمان میدانیم که از همین الان برای 6 ماهه دوم خریدهایمان را انجام دهیم.
دکتر واعظی درباره علت قطع صادرات برق به عراق گفت: در داخل کشور به دلیل گرمای زودهنگامی که با آن مواجه هستیم، در هفتههای گذشته 2، 3 بار پیک وسط تابستان سال گذشته را زدیم و به بالای 62 رسیدیم طبیعی است که اولویت ما این است که برق مردم خودمان و برق صنعت خودمان را تأمین کنیم و طبیعی است که وقتی مشکل داریم عملاً نمی توانیم صادر کنیم ولی با این حال مردم عراق را تنها نگذاشتیم.
وی اضافه کرد: ظرفیتی در داخل کشور عراق وجود دارد که اگر گاز بیشتر به آنها وارد شود، میتوانند از نیروگاههایشان بیشتر استحصال کنند لذا در 2، 3 هفته گذشته صادرات گازمان را افزایش دادیم که آن کمبود برقی که به آنها میدهیم را خودشان با گازی که صادر میکنیم ، تولید کنند.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره تدبیر دولت برای تامین منافع دامداران و مصرفکنندگان ، گفت: آقای رئیس جمهور، وزارت صمت و جهاد کشاورزی را مأمور کردند که به این مسأله رسیدگی کنند. بحثی که مطرح است. بالاخره افزایش قیمت کالاهایی که به نوعی از یارانه دولت استفاده میکنند ، ساز و کار خودش را دارد. تا زمانی که ستاد تنظیم بازار در وزارت صمت برای افزایش قیمت تصمیم نگیرد ، هر تعاونی یا هر انجمن و صنفی نمی تواند خودش اعلام کند که ما میخواهیم گران کنیم.
رییس دفتر رییس جمهور گفت: مباحث در ستاد تنظیم بازار که در وزارت صمت تشکیل میشود، مورد بحث و بررسی قرار گرفته و به جمعبندی میرسند و آنگاه همه ما و دولت از این جمعبندی ستاد بازار حمایت میکنیم . آقای رئیس جمهور دستور دادند که کار کارشناسی انجام شود و از دامداران در ستاد تنظیم بازار دعوت شود و به هر جمعبندی رسیدند، آن جمعبندی لازمالاجراست.
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به مشکلات کارکنان شرکت نفت ، گفت: یک مشکلی در قانون بودجه سال 1400 بوجود آمده بود که مجلس در یکی از این بندها گفته بودند که پرداختی از یک حدی، بیشتر نباشد. عزیزانی که از شرکت نفت در یک منطقه بسیار سخت، گرم، کار می کنند و عمدتا کارگر و کارمند معمولی هستند. اینها وقتی کار سخت انجام میدهند حقشان است که دریافتیشان بیشتر باشد. بر این اساس با تفسیری که از این قانون شده، وزارت نفت و حقوقیهایشان میگویند ما نمیتوانیم مثل سال گذشته پرداخت کنیم و حقوق این افراد پایین آمده است.
دکتر واعظی اضافه کرد: این موضوع هفته گذشته در ستاد اقتصادی دولت بحث شد، آقای رئیس جمهور، وزیر نفت را مأمور کردندکه با مجلس صحبت کنند، خوشبختانه در مجلس، همانطور که دیروز جناب آقای دکتر قالیباف به درستی اشاره کردند که باید بازنگری شود امروز هم آقای رئیس جمهور در صحبتشان به آن اشاره کردند، از نظر ما هیچ تردیدی نیست که همه کسانی که زحمت میکشند برای هر بخشی از دولت باید حقشان داده شود.
دکتر واعظی گفت: نمیتوانیم در دولت درباره پرداختی بخش خصوصی به کارمندان و کارگران آنها بدون اینکه با خودشان مشورت کنیم، تصمیم بگیریم. تعدای پیمانکاران نفت هستند که با کارگرانشان مشکل دارند. و آقای رئیس جمهور دستور دادند، آقای شریعتمداری که مسئولیت این کار را دارد، موضوع را پیگیری کند و اگر لازم بود ما هم در دولت حتماً کمک میکنیم.
شناسه خبر: 121938
- دفتر رئیسجمهوری
- مصاحبه ها