سیاه نمایی و تخریب دولت و روش های پوپولیستی در تبلیغات نامزدهای انتخاباتی باید بچیده شود/ تحریم ها قطعا برداشته می شود و هیچ راهی غیر از این وجود ندارد/ ارسال پرونده رئیس جمهور به قوه قضائیه در ارتباط با سند 2030 هیچ مبنای درستی ندارد/ گویا هدف اصلی مناظره های انتخاباتی تخریب و زدن دولت است نه ارائه برنامه برای اداره کشور/ نامزدها باید برای آمارهای ادعایی خود در تبلیغات انتخاباتی، منبع و سند معتبر ارائه دهند/ طرح تحول سلامت از دستاوردهای بسیار بزرگ این دولت است/ 1.5 میلیون دوز واکسن داخلی برای تزریق در خرداد ماه آماده شده است
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به روند تخریب دولت در جریان مناظره های انتخاباتی اظهارداشت: باید این سیاهنمایی و تخریب دولت و روشهای پوپولیستی برچیده شود. نامزدها فقط باید برنامهها و توانمندی هایشان را بگویند ولی مرتبا شعار میدهند و میگویند این کارها را انجام میدهیم.
دکتر محمود واعظی روز چهارشنبه در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران در پاسخ به اینکه پیشبینی دولت برای فروش نفت در بودجه ، روزانه 2 میلیون و 300 هزار بشکه بود ، در 3 ماهه اول سال ،چقدر از درآمدی که دولت پیشبینی کرده بود محقق شده است؟ اظهارداشت: هدفگذاری ما با توجه به وضعیتی بود که در خود دولت آمریکا و در رقابتهای انتخاباتی بحث برگشت به برجام را داشتند. پیشبینیمان این بوده و هنوز هم است که قطعاً تحریم برداشته میشود. هیچ راهی غیر از این وجود ندارد.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: حتی اگر آقای ترامپ هم رأی میآورد با مقاومتی که مردم در 3 سال و نیم جنگ اقتصادی و فشارهای حداکثری داشتند، عملاً هیچ دستاوردی برای آمریکا حاصل نشد لذا چارهای جز این نبود که تحریمها برداشته شود. با برداشتن تحریمها قطعاً حتی بیش از 2 میلیون و 300 هزار بشکه میتوانیم صادر کنیم.
رئیس دفتر رئیس جمهور با اشاره به روند مثبت مذاکرات وین گفت: الان هم امیدواریم و با توجه به مذاکراتی که در وین شده است در آنچه که مربوط به بخش اقتصادی است، پیشرفتها خیلی خوب بوده است. لذا هنوز محدودیتها برای فروش نفت وجود دارد. تحریم هنوز است. آنچه در گذشته طراحی شده بوده برای یک سال بوده معمولاً در برنامه خود ماه به ماه حساب نمیکنیم، امیدواریم تا آخر سال به آن برسیم.
رییس دفتر ریییس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ارسال پرونده رئیس جمهور برای قوه قضائیه درخصوص اجرای سند 2030 ، اظهارداشت: مجلس ابتدا باید با دولت درباره همین موضوع صحبت میکرد. دولت هیچ موضوعی را نسبت به 2030 ندارد. نه مصوبهای دارد و نه اقدامی کرده است. خودمان هم از شنیدن این موضوع متعجب شدیم .
دکتر واعظی تاکید کرد: به نظر من این اقدام هیچ مبنای درست و حسابی ندارد. چون دولت یازدهم و دوازدهم براساس توصیه مقام معظم رهبری، همه دقتها را کرده که آن اهداف انجام شود.
رییس دفتر رییس جمهور درخصوص پاسخ دولت به ادعاهای مطرح شده در مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری، گفت: اولا متأسفم از اینکه در این مناظره گویا هدف اصلی زدن دولت و تخریب دولت است. البته اکثریت این افراد با آن تفکراتی که دارند، اینها کار جدیدی نیست.
دکتر واعظی افزود: در 8 سال گذشته همواره دولت را تخریب کردند و توفیقات دولت را ندیدند، ولی اینکه در مناظرهای که مردم منتظر هستند تا نامزدها برنامههای خودشان را بدهند و تواناییهای خودشان را برای مردم اثبات کنند، فقط شعار میدهند به جای برنامه، آرمانهای خودشان را مطرح میکنند، درست نیست.
وی خاطرنشان کرد: آقای دکتر روحانی یک دهم هر کدام از اینها وعده و شعار نداد. الان خود اینها میگویند بدهکار است. اینها فکر نمیکنند این همه قول میدهند. 4 سال دیگر چگونه میخواهند جواب مردم دهند. مثل اینکه هدفی برای 4 سال ندارند. هدفشان فقط روز 28 خرداد است که رأی گرفته شود.
دکتر واعظی افزود: دولت فقط رئیس جمهور و اعضای هیأت دولت نیست، دولت به معنای بیش از یک میلیون افرادی است که در سراسر کشور در 8 سال گذشته زحمت کشیدند و کار کردند و اینگونه که اینها صحبت میکنند ، گویا اصلاً دولت هیچ توفیقی نداشته است. برخی حتی از این دولت فراتر رفتند و درباره 40 سال گذشته صحبت میکنند. مثل اینکه خودشان به هیچ وجه در این کشور نبودند، مسئولیت هم نداشتند. در زمان انتخابات از خارج وارد شدند تا کشور را درست کنند. این به نظر من جای تأسف است. خوشبختانه در نظرسنجیها نسبت به مناظره ، مردم اصلاً این نوع حرف زدن و برخورد را خریداری نکردند.
رییس دفتر رییس جمهور با اشاره به ارایه آمار غلط در مناظره ها، گفت: افراد نمیتوانند از خودشان آمار دهند. مراکزی هست که ربطی به دولت هم ندارد و براساس چارچوب علمی بطور شفاف بررسیهایی میکنند و ماهیانه آمارشان را اعلام می کنند. آقایانی که در مناظره از آمار استفاده میکنند ، بگویند این آمار را از کجا میآورند؟ مگر کسی در کلاب هاوس ادعایی بکند شما باید در مناظره بگویید؟
دکتر واعظی با بیان اینکه طرح تحول سلامت یکی از دستاوردهای بسیار بزرگ این دولت است، گفت: صدا و سیما سوالی طرح کرده بود که این طرح ناکارآمد بوده است . این روش که درست نیست. رئیس جمهور و تمام کادر درمان کشور، در این 1.5 سال این همه زحمت کشیدند و طرف میگوید من 2 و 3 ماهه حل میکنم . شما از کجا آمدید. شما که نه تخصص دارید، نه اصلا میدانید چه است ؟ چگونه به مردم قول میدهید؟
رییس دفتر رییس جمهور تصریح کرد: باید این سیاهنمایی و تخریب دولت و روشهای پوپولیستی برچیده شود و نامزدها فقط برنامههایشان را بگویند مرتب شعار میدهند و میگویند این کارها را انجام میدهیم.
دکتر واعظی با بیان اینکه به نظر میرسد برخی آمده اند در این مناظره ها و سخنرانیها در این 10، 15 روزه ظلمی که ترامپ به این ملت کرده است را تطهیر میکنند، اظهارداشت: خودشان میگویند که سختترین تحریمها را در 3.5 سال گذشته علیه ایران اعمال کردیم. خودشان میگویند فشار حداکثری، ولی به این موارد در سوالهای صدا و سیما و نه در پاسخها اشاره نشده است. آقایان هر چه دل تنگشان میخواست میگفتند، یک کلام علیه آمریکا و ترامپ و تحریم و نقش تحریم در اقتصاد و نقش کرونا در تحریم نگفتند.
رئیس دفتر رئیس جمهور در پاسخ به سوالی درباره ادعای وزیر امور خارجه آمریکا ، که اعلام کرده حتی در صورتی که آمریکا به برجام برگردد بیش از 100 مورد از تحریمها باقی میماند، گفت: ما اصل برجام و توافقی که در سال 94 شده و آن چارچوب را قبول کردیم و براساس آن چارچوب گفتیم که همه به تعهدات خودشان برگردند.
دکتر واعظی خاطرنشان کرد: همزمان که برجام را امضاء کردیم تحریمهایی بود که هیچ ارتباطی به مسأله هستهای نداشت. موضوع تحریم ایران و آمریکا به این چند سال برنمیگردد از سال 1357 همواره تحریم داشته ایم. بخشی از تحریمهایی که مربوط به اقتصاد و هستهای بود را مذاکره کردیم. اجازه نداشتند که در ارتباط با مسأله موشکی ، مسایل تروریستی و حقوق بشر مذاکره کنند. وقتی در عرصهای مذاکره نکردیم طبیعی است که در آن عرصه خواستههای آنها و خواستههای ما سر جای خودش قرار دارد.
رییس دفتر رییس جمهور در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه همزمان با اعلام پیشرفتهایی در مذاکرات وین وزیر خارجه آمریکا گفتند ایران و آمریکا هنوز به اجرای تعهدات متقابل نرسیدند، اظهارداشت: اینکه هنوز نرسیدند بله دست است، مذاکره کردیم و تفاهماتی هم با هم در روی کاغذ انجام دادیم. ولی گفتیم که اگر همه خواستههایمان انجام شود، زیر آن را امضاء میکنیم. هنوز همه خواستههای ما محقق نشده، پس نهایی نشده است و وقتی هم ، چیزی نهایی نشده باشد، اجرا هم نمیشود آن حرف به این دلیل است.
دکتر واعظی در پاسخ به اینکه آیا سقف زمانی برای پایان مذاکرات در نظر گرفته اید و امکان دارد قبل از پایان کار دولت مذاکره به نتیجه برسد ، گفت: سیاست این بوده که اگر یک ساعت هم زودتر بتوانیم تحریم را برداریم به شرطی که اصول و همه خواستههایمان محقق شود و از موضع عزت باشد درنگ نمیکنیم و از طرف دیگر برای ما فرق نمیکند این دولت یا دولت بعدی این کار را انجام دهد برای ما مهم این است که مردم مقاومتی که در 3 ، 4 سال گذشته در جنگ اقتصادی کردند، نتیجه مقاومت خودشان را زودتر دریافت کنند و آن گشایشهایی است که باید در اقتصاد و معیشت و امور رفاهیشان بشود.
رییس دفتر جمهور با بیان اینکه دولت همواره اعلام کرده که پایان کار خود به دنبال اجرای 3 اقدام مهم است، اظهارداشت: اقدام اول این است که برای دولت بعد تحریم را بردارد. البته نه با هر هزینهای. به شرطی که همه خواستههایمان محقق شود. دوم این است که مسأله واکسن و کرونا را به جایی برسانیم که فوتیها به حداقل برسد و سوم اتمام پروژههایی که بالای 90، 95 درصد است، به نتیجه برسد که دولت بعد بتواند با یک آرامشی اقدامات خودش را انجام دهد.
دکتر واعظی در پاسخ به سوالی درخصوص تاخیر ایجاد شده در تزریق دوز دوم واکسن کرونا، اظهارداشت: آخرین خبری که دادند این است که واکسن دوشنبه هفته آینده میرسد و وقتی رسید اول به کسانی تزریق می شود که نوبت واکسن دومشان است ضمن اینکه از نظر علمی و فنی کسانی که دوز اول را زده باشند، اینکه نوبت دومشان یک هفته الی 3 هفته عقب بیفتد هیچ مشکلی بوجود نمیآورد.
رئیس دفتر رئیس جمهور گفت: خبر خوب دیگر اینکه آخرین گزارشهایی که دریافت کردیم. خوشبختانه واکسن داخلی خیلی خوب پیش میرود و در همین خرداد 1.5 میلیون دوز واکسن داخلی آماده تزریق است و در تیر ماه این 1.5 میلیون به بیش از 3 میلیون افزایش می یابد. فکر میکنم در مسیری میرویم که هم واکسن داخلیو هم خریدهای خارجیمان میتواند بخش قابل توجهی از برنامه ستاد ملی برای کرونا را پوشش دهد.