دکتر نهاوندیان در شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان:
تاکید بر تقویت رابطه تعاملی دو سویه فعالان بخش خصوصی و مدیران اقتصادی/ توسعه استان کردستان از اولویت های دولت و کشور است/ مبارزه با فساد باید به کاهش ریسک سرمایه گذاری در کشور منجر شود/ توسعه و پیشرفت کشور نیازمند وحدت و همدلی است
جلسه شورای گفتگوی دولت در بخش خصوصی استان کردستان به ریاست معاون اقتصادی رئیس جمهور برگزار شد و در آن پیشنهادات کارگروه برای توسعه استان در بخشهای مختلف و نیز موانع موجود در این مسیر مورد بررسی و تصمیمگیری قرار گرفت.
دکتر محمد نهاوندیان روز پنجشنبه در این جلسه که بیش از 3 ساعت به طول انجامید، رابطه تعاملی دو سویه بین فعالان اقتصادی بخش خصوصی با مدیران ارشد، اقتصادی کشور را بسیار اثرگذار و موجب خوشحالی دانست و گفت: در یک زمانی نهادینه کردن ضرورت این گفتگو در حد یک آرزو بود اما امروز به واسطه تلاشها و پیگیریهایی که در گذشته انجام شده به عنوان یک روال اثرگذار در سطح ملی و استانی تبدیل شده است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز جلسه شورای گفتگوی دولت در بخش خصوصی به مبدأ بسیاری از اصلاحات در مسیر توسعه استانها تبدیل شده است و اینگونه جلسات باید در سطح استانی و ملی با جدیت دنبال شود.
دکتر نهاوندیان با تأکید بر ضرورت و اهمیت توجه به توسعه استان کردستان، اظهار داشت: توسعه کردستان نه از منظر استانی و صرفاً برای مردم استان، بلکه از منظر ملی و راهبردی از اولویتهای کشور است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: استان کردستان با سرمایه عظیم فرهنگی، اجتماعی و سیاسی در اولویت برنامههای توسعهای کشور در سطح ملی قرار دارد.
دکتر نهاوندیان با بیان اینکه برای توسعه استان در همه بخشها گامهای خوبی برداشته شده است و باید این روند ادامه یابد، گفت: تامین آب و توجه به سرمایهگذاری در بخش کشاورزی میتواند تحولی در حوزه کشاورزی استان ایجاد کند و البته در کنار توسعه کشاورزی، ایجاد صنایع تبدیلی نیز حتماً باید پیگیری شود.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطرنشان کرد: استان کردستان در بخش معادن نیز از ظرفیتهای زیادی برخوردار است و این ظرفیتها بیشتر از چیزی است که از آن استفاده شده است. لذا باید گشودن پنجره واحدی را در بخش معدن استان پیگیری کنیم.
دکتر نهاوندیان همچنین از اتاق بازرگانی استان، خواست همایشی برای جذب سرمایه در اتاق بازرگانی ایران برگزار کند و در آن سرمایهگذاران داخلی و خارجی و کردستانیهای غیرمقیم را با ارایه مشوقهای خوب به سرمایهگذاری در استان فرا بخواند.
معاون اقتصادی رئیس جمهور توجه به حوزه گردشگری در استان کردستان را با اشاره به وجود جاذبههای طبیعی و فرهنگی گسترده در سطح استان مورد تاکید قرار داد و گفت: سرمایهگذاری در بخش گردشگری استان ضمن ایجاد اشتغال و منافع اقتصادی، موجب نشاط و اختلاط فرهنگی و اجتماعی گستردهای میشود، لذا باید با سرمایهگذاری در بخشهای اقامتی و گردشگری جایگاه ممتازی برای این حوزه در استان قائل شد.
دکتر نهاوندیان با تاکید بر اینکه باید در سطح استانی و ملی هدف خود را پایین آوردن ریسک سرمایهگذاری قرار دهیمف افزود: دشمن به دنبال آن است که ریسک سرمایهگذاری در ایران را افزایش دهد و در مقابل ما باید تلاش کنیم ریسک فعالیت و سرمایهگذاری اقتصادی در ایران کاهش یابد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: هدف اصلی از مبارزه با فساد نیز بایستی کاهش ریسک سرمایهگذاری باشد و یک سرمایهگذار که میخواهد به صورت قانونی و صحیح فعالیت کند، باید احساس کند که همه دستگاهها حامی او هستند.
دکتر نهاوندیان اضافه کرد: امروز مشکلی که به دنبال التهابات اخیر در کشور ایجاد شده بود، مهار شده و نشانههای آن در شاخصهای کلان نمایان است و همه علائم، نشاندهنده برگشت به مسیر رشد و ثبات است.
معاون اقتصادی رئیس جمهور افق توسعه استان کردستان را درخشان و امیدوارکننده توصیف کرد و گفت: استان کردستان باید در افق 10 ساله پیش رو به یکی از استانهای پیشرو در کشور با نگاه واقعبینانه به سرمایههای عظیم انسانی و طبیعی که دارد، تبدیل شود.
دکتر نهاوندیان در ادامه ضرورت انسجام و وحدت را در مسیر توسعه و آبادانی کشور مورد تأکید قرار داد و گفت: ایام میلاد نبی اکرم(ص) به درستی به نام هفته وحدت نامگذاری شده است و باید همه تلاش کنیم تا انسجام و وحدت ملی در کشورمان بعد از هفته وحدت بیشتر از گذشته شده باشد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور اضافه کرد: مردم از مسئولین، وحدت و همدلی در مسیر انجام کار و مسئولیت را میخواهند لذا باید بعضی حاشیهها را کنار گذاشته و دست در دست هم برای توسعه کشور، تلاش کنیم.
دکتر نهاوندیان در ادامه خاطر نشان کرد: باید در استان کردستان بخش تجارت به عنوان یکی از مزیتهای اصلی توسعه استان مورد توجه جدی قرار بگیرد.
معاون اقتصادی رئیس جمهور خاطر نشان کرد: امروز وظیفهای که بزرگان کشور در لزوم توجه به توسعه استان کردستان در نظر دارند، در حال تحقق است.
در این جلسه روسای کارگروههای مالیاتی، بانکی، بیمه و تأمین اجتماعی، معدن و کشاورزی پیشنهادات کارگروههای ذیربط را برای رفع موانع و ایجاد شتاب در توسعه استان کردستان ارایه کردند که پس از بحث و بررسی تعدادی از این پیشنهادات مورد تصمیمگیری قرار گرفت.