مصادیق عملیاتی شده اشتغال پایدار روستایی و عشایر را به جامعه معرفی خواهیم کرد/ فعالیتهای روستائیان و عشایر در حوزههای مختلف، میتواند برای جامعه الگو و نمونه باشد/3 هزار و 293 میلیارد تومان تسهیلات به روستاییان پرداخت شده است
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با بیان اینکه روستا علاوه بر اینکه یک واحد تولیدی و کشاورزی محسوب میشود، مجموعه غنی هنری و فرهنگی است ، گفت: مصمم هستیم با توانافزایی و ارایه تسهیلات سریع، صریح و دقیقتر جامعه پایداری را در روستاها تشکیل داده و ضمن تثبیت جمعیت روستاها موضوع مهاجرت معکوس به روستاها نیز شکل بگیرد.
دکتر سیدابوالفضل رضوی روز یکشنبه در نشست خبری پنجمین همایش روز ملی روستا و عشایر، روستائیان و عشایر را تولیدکنندگان بزرگ کشور، توصیف کرد و گفت: روستائیان مصداق بارز کسانی هستند که پیامبر اکرم(ص) در دست آنان بوسه زد و این بوسه در حقیقت تجلیل از تولید و سازندگی است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطر نشان کرد: روستائیان در تولید و سازندگی کشور نقش بسیار اساسی ایفا میکنند، چرا که در حوزه تأمین و امنیت غذایی کشور و نیز فرهنگ، آداب و سنن پیشتاز هستند.
دکتر رضوی افزود: یکی از مظلومیت روستائیان و عشایر این است که آنان را فقط در تولید محصولات کشاورزی و دامی خلاصه میکنند در حالی که آنان تولیدکننده فرهنگ، آداب و سنن، هنر و صنایع دستی هستند، لذا باید این دیدگاه که روستائیان و عشایر را صرفاً تولیدکننده محصولات کشاورزی میداند، اصلاح شود.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور در پاسخ به سوالی درباره فعالیتهای معاونت متبوع خود، اظهار داشت: مهمترین کاری که از ابتدا در دستور کار خود قرار دادهایم، موضوع اشتغال و توانافزایی روستائیان بوده است و در همایشی که روز سهشنبه هفته جاری برگزار خواهد شد، مصادیق عملیاتی شده اشتغال پایدار روستایی و عشایر را به جامعه معرفی خواهیم کرد.
دکتر رضوی خاطر نشان کرد: فعالیتهایی که روستائیان و عشایر در حوزههای مختلف انجام دادند، میتواند برای جامعه الگو و نمونه باشد و از رسانهها، درخواست میکنند که این الگوها را به شکل هنرمندانه معرفی کنند.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور با قدردانی از حمایتهای رئیس بنیاد مستضعفان از فعالیت روستائیان و عشایر، اظهار داشت: تا امروز 3 هزار و 293 میلیارد تومان تسهیلات پرداخت شده و حدود 4 هزار و 700 میلیارد تومان به مرحله انعقاد قرارداد با بانکها رسیده است و از این میزان برای 93 هزار و 22 نفر در طرحهای مختلف اشتغال ایجاد شده است و در طرحهای منعقد شده با بانکها تهران، کرمانشاه و خراسان رضوی در رتبههای نخست قرار دارند و از جهت اشتغال نیز به ترتیب استانهای فارس، هرمزگان و گلستان، بالاترین اشتغال را دارند، ضمن اینکه 45 درصد اعتبارات ارایه شده مربوط به بخش کشاورزی است و بخشهای خدمات فناوری، صنعت و معدن، صنایع دستی و گردشگری، بقیه اعتبارات را به خود اختصاص دادهاند.
دکتر رضوی گفت: در هیچ استانی کمتر از 15 واحد به تولید رسیده وجود ندارد و در همه استانها به نسبت فعالیتهای تولیدی متنوعی آغاز شده است.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور خاطر نشان کرد: برای روستائیان ابتدائاً به دنبال ایجاد جامعه پایدار و تثبیت جمعیت هستیم و سپس موضوع مهاجرت معکوس را پیگیری میکنیم، لذا امروز مصمم هستیم، عوامل اصلی مهاجرت روستائیان را برطرف کنیم.
دکتر رضوی در پاسخ به سوال دیگری خاطر نشان کرد: نرخ کارمزد وام از محل قانون اشتغال پایدار روستایی و عشایر برای روستاها و عشایر مرزنشین 4 درصد است. برای سایر مناطق 6 درصد، برای شهرهای زیر 10 هزار نفر با اعطاء سرمایه در گردش 10 درصد میباشد و دوره تنفس برای پرداخت اقساط تا 3 سال و دوره بازپرداخت نیز 6 سال میباشد.
معاون توسعه روستایی و مناطق محروم کشور افزود: وثیقههایی که بانکها موظف هستند از روستائیان دریافت کنند، سند ملکی یا مسکونی روستایی یا سند واحد صنعتی و دامداری است.