رییس جمهوری:
ایران پیوسته مبنای فکر و مدیریت خود را با جهانبینی اسلامی پیوند زده است
رییس جمهوری تصریح کرد: جمهوری اسلامی ایران که پیوسته مبنای فکر و مدیریت خود را با جهانبینیِ با عظمت اسلامی پیوند زده است، دست دوستی، همکاری، محبت، همزیستی مسالمتآمیز، تدوین دستور کار جمعی برای اهداف مشترک، شناخت متقابل منافع سیاسی و امنیتی یکدیگر، ائتلافهای بزرگ، گسترش تجارت و تبادل دوجانبه و چندجانبه را به روی همه کشورهای اسلامی دراز میکند.
شناسه خبر: 75091 -
سه شنبه 29 بهمن 1392 - 11:15
حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی در ادامه سخنرانی خود در افتتاحیه نهمین اجلاس مجالس اسلامی با بیان اینکه طبیعی است که نمیتوانیم بدون کار و تلاش، بدون فکر و اندیشه، بدون تدبیر و امید و بدون انسجام و نظم، از دیگران سبقت بجوئیم، گفت: باید با جرأت، جسارت، اعتماد به نفس و خودباوری، کارهای بزرگِ جمعی انجام داده و مسلمانان را در مسیر متفاوتتری قرار دهیم. به باور من، تمام آنچه که اکنون در ارتباط با ضرورت تحول در دنیای اسلام عنوان کردم، به یک عامل کلیدی وابسته است و آن، مدیریت و تشخیص دقیق اولویتها است.
رییس جمهوری اضافه کرد: از اینرو، از دیدگاه من موضوع تشخیص و تدقیق و مدیریت و فکر در تحول جامعه اسلامی امری کلیدی است. ما مسلمانان هر چه سریعتر باید از فاز امنیتی حاکم بر جوامعمان عبور کنیم و به فاز توسعه هدفمند، پیشرفت و تولید ثروت و قدرت در سطح جهانی منتقل شویم.
دکتر روحانی با طرح این سوال که آیا قابل قبول است که صدها هزار مردم بیگناه سوریه در تمدن نابود شده شام و شهرهای ویران شده آن یا در چادرها زندگی کنند و غیرمسلمانان در فکر تأمین غذا و امنیت آنها باشند؟ ادامه داد: آیا در شأن مسلمانان است که هزاران کودک سوری از مدرسه رفتن محروم بمانند؟ آیا در شأن مسلمانان است که مردم فلسطین در غزه از حداقل امکانات زندگی برخوردار نباشند و سرنوشت و آینده آنان توسط غیرمسلمانان رقم خورد؟ و سرانجام اینکه آیا در شأن مسلمانان است که در جای جای جهان اسلام ندای افراطیگری و تروریسم سر داده شود و درگیری مذهبی هر روز خون مسلمانان را بر زمین بریزد، و اسلام هراسی در منظومه جهانی جایگزین دین رحمت و الفت شود؟
رییس جمهوری اظهار کرد: آیا فراموش کردهایم که رژیم اشغالگر قدس بیش از همه از تداوم این بحرانها سود میبرد؟ و هر زمان که مسلمانان در این منطقه با یکدیگر درگیر شدهاند، سیاستهای اسراییلی نسبت به فلسطین و لبنان خشنتر و خونبارتر شده است؟ از منظر امام خمینی(ره) و رهبری معظم انقلاب و جمهوری اسلامی ایران مسألهی اشغال سرزمینهای اسلامی تنها زمانی حل خواهد شد که مسلمانان با وحدت عمیق و واقعی به مقابله با غاصبان، بپردازند.
رییس جمهوری گفت: پس از انقلاب اسلامی، همیشه اولویت خود را با مسایل و موضوعات جهان اسلام تعریف کردهایم و بر همین اساس بوده که دفاع از ملت محروم فلسطین، دفاع از آزادی قدس شریف، حمایت از ملتهای مسلمان، گسترش روابط با کشورهای اسلامی مدنظر مسئولان این نظام قرار داشته است.
دکتر روحانی با اشاره به اینکه امروز مسلمانان به صورت بیسابقهای در معرض فشارها، تهدیدات و مخاطرات برنامهریزی شده چند بعدی خارجی قرار گرفتهاند، افزود: این تهدیدات از تلاش برای جلوگیری از توسعه اقتصادی ما آغاز و تا تلاش برای از بین بردن هویت دینی و فرهنگی و نیز ممانعت از وحدت میان مسلمین ادامه یافته است. شاید به ظاهر اینگونه به نظر برسد که اکنون برخی کشورهای اسلامی از این روند مستثنی هستند، لیکن واقعیت این است که این تهدیدات همه جانبه بوده و در درازمدت همه را به عنوان یک مجموعه هدف قرار میدهد.
رییس جمهوری اظهار کرد: پیشنهادِ «مقابله جهانی با خشونت و افراطیگری» (WAVE) که اینجانب به نمایندگی از ملت بزرگ ایران، در اجلاس اخیر مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کردم و متعاقباً در شکل قطعنامه اجماعی به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید؛ تکیه بر یک مبنای مشترک اخلاقی دارد و آن این که همه انسانها، از هر دین و نژاد و زبان و ملیت، در سرشتِ خویش، کرامت، رحمت و اعتدال را میپسندند و از افراطیگری و کشتارِ بیگناهان و تجاوز به حقوق دیگران بیزارند.
دکتر روحانی کشتن انسانهای بیگناه را اوج افراط و خشونت دانست و اضافه کرد: تروریسم، بلایی خشن، فراگیر و فرامرزی است. در عین حال خشونتها و افراطگریهایی که تحت عنوان مبارزه با تروریسم علیه مردم بیگناه صورت میگیرد نیز به همان اندازه محکوم است.
رییس جمهوری اِعمال فشار و وضع تحریمهای غیرعادلانه را جلوه دیگری از خشونت، ذاتاً ضدصلح و ضدبشری دانست که برخلاف تبلیغات تحریمگران، دولتها و دولتمردان سیاسی را هدف قرار نمیدهد، بلکه بیش از همه، مردمان عادی را قربانی دعواهای سیاسی خود میکند.
دکتر روحانی تصریح کرد: نتیجه تحریمها، با توجه به هرگونه لفاظی و بازی با واژهها، همان آتشافروزی و جنگطلبی و نابودی انسانهاست. این آتش فقط دامن قربانیان تحریم را نمیگیرد، بلکه به اقتصاد و زندگی مردم جوامع تحریمکننده نیز لطمه وارد میکند.
رییس جمهوری تأکید کرد: امید واثق دارم که در فرصتهای پیشرو، طی نشستها و گفتوگوهای این اجلاس، تفاهم و همکاری بیشتر میان جمهوری اسلامی ایران با همه کشورهای اسلامی فراهم آید.
دکتر روحانی گفت: نیازمند تفاهم و تبادلنظر هر چه گستردهتر هستیم تا به برنامهها، سیاستگذاریها و راهبردهای مشترک دست یابیم. بدون فهم متقابل از شرایط و مسایل یکدیگر نمیتوانیم به نتیجه برسیم و سریعتر به حل و فصل مشکلات جهان اسلام بپردازیم.
رییس جمهوری افزود: باید بتوانیم اقتصاد و امنیت را در جهان اسلام به هم پیوند دهیم و از این طریق صلح دائمی، رشد پایدار و گسترش فرهنگ اسلامی را به ارمغان آوریم. ما بهترین آرزوها را برای همه کشورهای اسلامی داریم. رشد آنها، رشد ماست و عزت آنها عزت ماست. به هر میزانی که مسلمانان بهتر زندگی کنند، نقش مؤثرتری در میان ملل داشته باشند و سربلندی اسلام و مسلمین را فراهم کنند، برای ما ایرانیان نیز مایه افتخار است.
دکتر روحانی اظهار امیدواری کرد با تشریک مساعی که با مهمانان و مسئولان و رؤسای هیأتهای نمایندگی کشورهای دیگر فراهم میآید، به بهترین برآوردها و تفاهمها و کارآمدترین راهحلها و راهبردها برای افزایش همکاری و حل و فصل مشکلات و معضلات مسلمانان دست یابیم و همواره در ذهن داشته باشیم که اسلام و تعالیم اسلامی بهترین راهنمای ما خواهد بود.
رییس جمهوری همچنین اظهار کرد: امیدوارم گردهمایی رؤسای محترم بینالمجالس اسلامی در تهران که با پانزدهمین سال تأسیس این نهادِ فراگیرِ جهان اسلام تقارن یافته است، به هدفهای بلند خویش برای همبستگی، اعتدال، عدالت و پیشرفت در پرتو تبادل آراء و تصمیمگیری در چارچوب مصوبات لازم دست یابد. جمهوری اسلامی ایران، دست همدلی و همکاری شما میهمانان عزیز را به گرمی میفشارد و برای اتحادیه مجالس کشورهای عضو سازمان همکاریهای اسلامی از خداوند بزرگ، توفیقات روزافزون آرزو میکند.
شناسه خبر: 75091
- دیدارهای خارجی
- سخنراني ها
- رئیسجمهوری