تاکید بر لزوم تجلیل از نویسندگان و مولفین و محققینی که در تعالی فرهنگ و دانش جامعه نقش دارند/باید تلاش کنیم این مسیر به هدف اصلی خود یعنی افزایش تقاضا برای کتاب و ارتقای فرهنگی کتابخوانی برسد.
اگر بشر بتواند برای آینده پیشبینی کند ببینید چه میشود؟ یعنی اگر صفحهای داشتیم میتوانستیم آینده را کمی پیشبینی و پیشگویی کنیم. الان همین کرونا که بشر با آن روبرو شده است، تمام دنیا گرفتار این است. درست یک سال و چند روز است در ایران گرفتار این کرونا شدیم از 30 بهمن سال 98 تا الان که در اسفند 99 هستیم یک سال عبور کردیم و وارد سال دوم شدیم. هیچکس نمیداند این کرونا چه وقت تمام میشود هیچ عالِمی نمیداند. حتی با اینکه واکسن هم آغاز شده اولا آثار این واکسن معلوم نیست چقدر است؟ چند ماه است؟ و بعد آیا این ویروس به همین شکل میماند یا تغییر میکند که میبینیم ویروس تغییر میکند موتاسیونهایی که میدهد شکل جدید پیدا میکند. چه میشود؟ اگر کسی میتوانست پیشبینی کرونا میکرد چقدر برای بشر ارزشمند بود؟ چطور کسب و کارها تنظیم میشد؟ چقدر بیمارستانها، چنین چیزی نداشتیم ، کسی فکر نمیکرد.یک قرن بود چنین حادثهای نداشتیم. از سال 1918 که یک حادثه شبیه این داشتیم بعد دیگر یک قرن تمام چنین حادثهای نداشتیم، حادثهای که نه برای یک کشور، دو کشور، 10 کشور، نه برای یک روز ممکن است برای سالها، نمیدانیم پایان آن چه وقت است. پیشبینی کردن حوادث، تنها بحث بهداشت و سلامت نیست، اقتصاد و سیاست هم همینطور. اگر کسی میتوانست سال 55 انقلاب اسلامی را درست پیشبینی کند چه میشد؟ یک تحول بزرگ در سیاست خارجی و سیاست داخلی میشد.
عالِم گاهی با نبوغ و داشتههایش، با ترکیب همه داشتههایش میتواند آینده را پیشبینی کند. الان پیشبینیهایی اندیشمندان ما میکنند مثلا میگویند این فضای مجازی که در اختیار ما قرار گرفته، بچههای ما 5 سال دیگر چه میشود؟ 10 سال دیگر چه میشود؟ هرچه در علم و دانش بتوانیم آینده را ببینیم، آینده را ترسیم کنیم، البته بعضی از چیزها جا افتاده است مثلا در بگویند در اقتصاد شما آینده را پیشبینی کنید، ممکن است بگوید تولید بالا برود وضع شما بهتر میشود، ممکن است بگوید در اقتصاد اگر نوآفرینی داشته باشید وضع شما بهتر میشود. کلیات را میشود همیشه گفت اما اینکه دقیق، به ریز، موردی به ما بگوید این اتومبیل سال مثلا،
عالِم گاهی با نبوغ و داشتههایش، با ترکیب همه داشتههایش میتواند آینده را پیشبینی کند. الان پیشبینیهایی اندیشمندان ما میکنند مثلا میگویند این فضای مجازی که در اختیار ما قرار گرفته، بچههای ما 5 سال دیگر چه میشود؟ 10 سال دیگر چه میشود؟ هرچه در علم و دانش بتوانیم آینده را ببینیم، آینده را ترسیم کنیم، البته بعضی از چیزها جا افتاده است مثلا در بگویند در اقتصاد شما آینده را پیشبینی کنید، ممکن است بگوید تولید بالا برود وضع شما بهتر میشود، ممکن است بگوید در اقتصاد اگر نوآفرینی داشته باشید وضع شما بهتر میشود. کلیات را میشود همیشه گفت اما اینکه دقیق، به ریز، موردی به ما بگوید این اتومبیل سال مثلا، یک ماه دیگر 1400 هستیم مثلا سال 1405 اتومبیل بنزینی و گازوئیلی کلاً در دنیا دیگر نیست، بتواند کسی چنین پیشبینی کند بگوید آن زمان همه آنها برقی میشود دیگر اصلا کسی میرود این همه سرمایهگذاری کند، این همه کار کند، این همه بخرد و انبار کند و نگه دارد؟
پس علم بسیار مهم است و کتاب برای ما مهم است، برای امروز ما، برای اندیشه فردا ما مهم است، برای نسل جوان ما مهم است. ما باید تجلیل کنیم از نویسندگان، از مولفین، از محققین ما که هر کدام سهم بزرگی در فرهنگ جامعه، در دانش جامعه، در تعالی جامعه دارند و این جلسه تجلیل از نویسندگان و جایزه کتاب هم یک حالتی دارد که هم فرهنگ ملتها را به هم نزدیک میکند و کنار هم قرار میدهد و هم از بزرگان این رشته تألیف یا ترجمه و در کل کتابت تجلیل میشود و جایگاهی که باید کتاب پیدا کند و در نهایت تقاضایی که باید برای کتاب بالا برود، ته آن این است، آخر این خط این است تقاضا باید بالا برود هرچه در جامعه ما تقاضا برای کتاب بالا برود خود به خود تشویق مولف است، خود به خود تشویق ناشر است، تشویق همه رشتههایی است که در کنار مساله کتاب است.
امیدوارم در سایه انقلاب اسلامی و در سایه تحولاتی که امروز شاهد هستیم شاهد یک حرکت بسیار نو و زیبنده در زمینه کتاب به شکلهای مختلف، کتاب الکترونیکی یا کتاب به صورت فعلی یک تحول بزرگ باشیم و جامعه و نسل ما بتواند بهتر از اندیشههای نو استفاده و بهرهبرداری کند انشاءالله
شناسه خبر: 119761 -
شنبه 2 اسفند 1399 - 16:56
شناسه خبر: 119761
- رئیسجمهوری
- جلسات
- سخنراني ها