سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده طی مراسمی در محل مرکز امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و با حضور معاون امور زنان و خانواده ریاست جمهوری و سخنگوی دولت، رونمایی و در حاشیه این مراسم از 3 اثر سیمای ملی تابَآوری، برنامه ارتقاء وضعیت زنان متناسب با اقتضائات 31 استان کشور و نیز طرح جامع توانمندسازی زنان سرپرست خانوار رونمایی شد.
دکتر "معصومه ابتکار" معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز سهشنبه در آیین رونمایی از سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده، با تسلیت فرا رسیدن ایام ماه محرم و نیز گرامیداشت هفته دولت و شهدای دولت، گفت: معاونت امور زنان و خانواده در سالهای گذشته با وجود مشکلات و موانعی که کم هم نبوده سعی کرده است به تکالیف خود در چارچوب برنامههای کلی نظام و سیاستهای دولت تدبیر و امید در حوزه زنان و خانواده به بهترین نحو عمل کند.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با بیان اینکه مسایل حوزه زنان در 4 دهه سپری شده از استقرار نظام جمهوری اسلامی شاهد تحولات بزرگی بوده است، اظهارداشت: البته اقدامات انتزاعی زیادی نیز در این حوزه انجام گرفته و باید در نظر داشته باشیم که اگر براساس یک برنامه علمی و مدون حرکت نکنیم مهمترین موضوع در این حوزه یعنی عدالت جنسیتی که جزو آرمانهای نظام و تأکیدات امام راحل و مقام معظم رهبری بوده و هست، محقق نخواهد شد.
دکتر ابتکار با تأکید بر اینکه حرکت براساس یک برنامه و چارچوب مدون برای تحقق اهداف نظام جمهوری اسلامی در حوزه زنان و خانواده ضرورت و لازمه قطعی گام دوم انقلاب اسلامی است، افزود: امروز با تلاشهای انجام گرفته شاخصهای عدالت جنسیتی بر ستاد ملی زن و خانواده و با اجماع فراقوهای تدوین شده که این پایه و بستر بسیار خوبی برای برنامهریزیهای آینده است و براساس همین شاخصها با همکاری اساتید دانشگاهها و همکارانمان توانستهایم برنامههایی نتیجهمحور براساس اقتضائات استانهای مختلف کشور تهیه کنیم.
معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده تصریح کرد: امیدوارم این ریلگذاری انجام شده با اجماعی که بین نخبگان شکل گرفته بتواند مسیر رشد شاخصهای بهبود وضعیت زنان و خانواده را هموارتر کند.
دکتر ابتکار با تشکر از تلاشهایی که در دولت یازدهم و در دوره مسئولیت خانم مولاوردی در معاونت امور زنان و خانواده برای ارتقاء شاخصهای زنان و خانواده در کشور انجام شد، گفت: در دولت دوازدهم نیز تلاشهای مؤثری صورت گرفته و 12 لایحه در موضوعات مختلف مربوط به زنان و خانواده به دولت ارسال شده که مهمترین آنها لایحه تأمین امنیت برای زنان در برابر خشونت است که امیدواریم هر چه سریعتر بررسی آن در کمیسیونهای دولت به پایان رسیده و به مجلس ارسال شود.
دکتر علی ربیعی سخنگوی دولت نیز که میهمان این مراسم بود، رونمایی از سامانه رصد و پایش امور زنان و خانواده را دستاوردی ماندگار توصیف و اظهار امیدواری کرد که این دستاورد در یکسال باقیمانده دولت تدبیر و امید و در دولتهای آینده به نحو احسن مورد استفاده قرار گیرد.
سخنگوی دولت مهمترین عامل شکست سیاستها و تصمیمات در حوزههای مختلف را فقدان مطالعات دقیق و معطوف به واقعیت عنوان کرد و اظهارداشت: یکی از چالشهای موجود در حوزه زنان و خانواده فقدان تعریف مشترک در مسأله زن، خانواده و جمعیت است که باید تلاش کنیم براساس مطالعات معطوف به واقعیات اجتماعی و متناسب با اقتضائات مناطق مختلف کشور به تعاریف جامعتر و واحدتری در این عرصه برسیم.
دکتر ربیعی تصریح کرد: امروز مشکلات اقتصادی که در همه دنیا وجود دارد چشمانداز خانوادهها به آینده را دچار مخاطراتی کرده که این موضوع بخصوص در زمینه سیاستهای جمعیتی باید مورد توجه قرار گیرد. همچنین تغییرات ارزشی نیز دیگر مؤلفه مهمی است که نباید در سیاستهای معطوف به موضوع جمعیت، نادیده گرفته شود.