به تحقق برنامه ها و حراست از حقوق همه مردم متعهدم/ مشکلات تنها با همدلی سه قوه و سایر نهادها حل خواهد شد / مبارزه قاطعانه با فساد در همه دستگاهها لازمه عدالت اجتماعی است/ نظام سلامت نیازمند اصلاح ساختار و تکیه بر منابع پایدار است/تعامل گسترده با جهان و حفظ عزت و کرامت مردم، محور سیاست خارجی خواهد بود/ در معرفی کابینه تحت فشار هیچ جناح، حزب و فردی نبوده ایم/ توان دفاع موشکی باید توسعه یابد/ امیدوارم هر 17 وزیر از نمایندگان رای اعتماد بالا بگیرند
رییس جمهور در جلسه دفاع از وزرای پیشنهادی کابینه دوازدهم در صحن علنی مجلس شورای اسلامی ، با بیان اینکه مشکلات تنها با همدلی سه قوه و سایر نهادها حل خواهد شد، تاکید کرد: به تحقق برنامه ها و حراست از حقوق همه مردم متعهدم و شجاعانه، با نگاه به تجربه ها و دور اندیشی تصمیم خواهیم گرفت.
حجت الاسلام و المسلمین دکتر حسن روحانی در این نشست با قدردانی مجدد از حضور آگاهانه و پرشور مردم ایران در انتخابات اردیبهشت 96 تصریح کرد: مردم با این حضور آگاهانه و پرشور خود در انتخابات، از سویی امنیت ملّی را تضمین کردند و از سوی دیگر بر اعتبارِ صندوق رأی، به عنوان شاخص وحدت و راهنمای حرکتِ مدیریت در کشور، پای فشردند.
رییس جمهور اظهارداشت: همچنین از رهبری فهیم و شجاع تشکر میکنم که همواره با رهنمودهای خود، از استقلال کشور و آزادی مردم حراست کرده و از دولت جمهوری اسلامی، در مسیر خدمت به مردم حمایت کردهاند.
دکتر روحانی با تشکر از رییس مجلس ، هیات رییسه و همه نمایندگان بخاطر میهماننوازی صمیمانه مجلس شورای اسلامی در مراسم تحلیف گفت: مراسم تحلیف نمادی از همدلی میان همۀ اَرکان نظام و نمودی از جایگاه بینالمللی ایران بود.
رییس جمهو خاطرنشان کرد: انتخابات 96 که با حضور پرشور مردم و باشکوه برگزار شد، علاوه بر تجلّی تثبیت اصل مردمسالاری دینی در جامعه جوان ایران، 39 سال پس از پایهگذاری نظام جمهوری اسلامی، فرصتی را فراهم کرد که مردم در میان دیدگاهها و رویکردها ، آگاهانه به داوری بنشینند و به گفتمان، اهداف و برنامههای رییسجمهور منتخب خویش، رأی دهند و اینک که ملت ایران با اکثریت قاطع، بار دیگر مسیر اعتدال را برگزیده و به برنامه رئیسجمهور منتخب رأی داده است، من خود را به تحقق آن برنامهها متعهد میدانم و حراست از حقوق همه مردم ـ چه آنهایی که به من رأی دادند و چه آنها که دیگری را برگزیدند ـ وظیفه خود میدانم و برای تأمین «آزادی، آرامش، امنیت و پیشرفت» که اهداف اساسی برنامه چهار ساله دولت است، از همه نخبگان و صاحبنظران، مدیران و همه اقشار مردم در کشور مدد میجویم.
دکتر روحانی افزود: در این میان، نقش و شأن نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی، دارای سهمی ویژه و تعیین کننده است. رییس جمهور و نمایندگان مجلس، وظیفهای مشترک برای تحقق خواست مردم دارند. این وظیفه مشترک هم در تعیین وزراء که مسئولان اجرائی کشورند تجلی مییابد و هم در فراهم کردن فضای حقوقی و قانونی اقدام و عمل که باید زمینهسازِ رشد و شکوفایی کشور شود، خواهد بود.
رییس جمهور با بیان اینکه راهی که امروز آغاز میکنیم، شروع یک همکاری چهارساله خواهد بود، تصریح کرد: وزیرانی که با معرفی رییسجمهور و رأی اعتماد نمایندگان مجلس، بار مسئولیت اداره کشور را به دوش میگیرند، باید اطمینان داشته باشند که در طول مسیر خدمت، از حمایت و همکاری مجلس برخوردار خواهند بود و همچنانکه رهبری معظم انقلاب بارها تأکید کردهاند، مسائل اصلی کشور تنها با همدلی و همکاری سه قوه و دیگر نهادهای کشور حل خواهد شد.
دکتر روحانی گفت : امروز به لطف خداوند و همت مردم، برخی از چالشهای سال 92 را پشت سر گذاشتهایم و امیدوارتر و تواناتر از گذشته، آماده تدبیر و عبور از چالشهای بزرگِ پیشرو هستیم.
رییس جمهور تاکید کرد: امروز، دیگر کسی نمیتواند از انزوای ایران و ائتلاف جهانی علیه ایران سخن بگوید؛امروز، دیگر کسی از آشفتگی در اقتصاد ایران و تورم 40 درصدی و کاهش تولید ملّی و توقف اشتغالزایی سخن نمیگوید. امروز، دولت، به یُمن اعتماد روزافزون مردم ـ که در رأی سیاسی و عمل اقتصادی آنان تجلی یافته است ـ میتواند این سرمایه اجتماعی را به پشتوانه حرکت اقتصادی و شکوفایی فرهنگی تبدیل نماید.
رییس جمهور با بیان اینکه هنوز راه درازی تا رسیدن به زندگی شایسته برای این مردم سربلند و دستیابی به جایگاه بایسته در خانواده جهانی باقی مانده که برای طی آن نیاز به گامهایی بلندتر و یارانی همراهتر داریم، گفت: دولت تدبیر و امید، عزم آن دارد که در فرصت چهارساله دوم، بیش از پیش به اصلاح ساختارها بپردازد و در این کار، به کمک صمیمانه و صبورانه مجلس شورای اسلامی و قوه قضاییه نیازمند است.
دکتر روحانی افزود: دولت دوازدهم برای هماهنگی هرچه بیشتر سیاستها و مدیریتهای اقتصادی، به فرآیند تصمیمسازی و تصمیمگیری و اقدام و نظارت، سامانی نو خواهد داد و با چابکسازی و شفافیت دستگاههای دولتی، زمینه رقابت و همکاری مردم را فراهم خواهد ساخت.
رییس جمهور در ادامه سخنانش در تشریح برخی اصول مورد نظر دولت دوازدهم اظهار داشت: هفته قبل، مجموعهای تحت عنوان برنامه و خط مشی دولت دوازدهم به همراه معرفی وزرا و برنامههایشان به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد. آنچه در برنامه دولت دوازدهم به مجلس شورای اسلامی تقدیم شده، برگرفته ازهمان برنامه ارایه شده در ایام انتخابات به پیشگاه ملت است که مورد تأیید مردم قرار گرفت.
دکتر روحانی درباره بند اول این اصول تصریح کرد: دولت دوازدهم بر مبنای باور به اسلام حکمت و رحمت و سیاستگذاری و عمل به مشی اعتدالی تشکیل میشود. تصمیم بر مبنای خرد جمعی، بنیان نظام تصمیمگیری ما خواهد بود و بر همین اساس جلب مشارکت جامعه در مراحل مختلفِ تصمیمسازی و تصمیمگیری از اصول عمل دولت است.
رییس جمهور خاطرنشان کرد: بر اساس اصل دوم، دولت دوازدهم بر مبنای واقعبینی و لحاظ کردن ظرفیتها و توانمندیها و کاستیها و نقاط ضعف عمل خواهد کرد. دولت، شجاعانه ولی با دوراندیشی و درایت تصمیم خواهد گرفت. دوراندیشی در هر تصمیمی از محیط زیست و عرصه اجتماعی تا سیاست خارجی، شرط عقل است. واقعبینی و تدبیر هدفمند، تصمیمگرفتن بر مبنای دانش و تجربه بشری و درس گرفتن از اشتباهات گذشته، بنیان عمل دولت خواهد بود.
دکتر روحانی رعایت کامل حقوق شهروندی را سومین اصل مورد نظر دولت معرفی و خاطرنشان کرد: در دولت یازدهم، منشور حقوق شهروندی را به عنوان نقشه راهی برای ا